ÖIS Varumärke

ÖIS varumärke omfattar vårt klubbmärke men också våra klubbfärger, logotyper och andra grafiska symboler som används. Ni får mer än gärna använda citat, text och bild från vår hemsida men vänligen ange ”ÖIS hemsida” eller ”www.ois.se” som källa.

ÖIS – Inte Öis eller öis

I ÖIS klubbmärke står akronymen för Örgryte Idrottssällskap, ÖIS, skrivet i versaler – och har så gjort sen klubbens grundande 1887. Det uppskattas oerhört om även andra, däribland pressen, benämner ÖIS på samma sätt.

ÖIS är den benämning som bör användas i första hand. Örgryte IS är går också bra men är kanske mer i formella sammanhang. ÖIS sammansatt med andra ord skrivs med bindestreck, t ex ÖIS-supporter, ÖIS-gården osv. Med ett undantag; ÖIS:are skrivs alltid med kolon.

Klubbmärket – Rött för kärleken, blått för troheten

ÖIS klubbmärke är varumärkesskyddat® men är fritt att använda för våra partners, media och, i vissa andra sammanhang. Om ni inte vet ifall ni är berättigade att använda klubbmärket är ni välkomna att kontakta oss. Nedan finns länk för att ladda ned de olika versioner som finns av ÖIS klubbmärke. För att veta vilken version du ska använda till olika syften hänvisar vi till ÖIS grafiska manual.

Grafisk manual

Är du intresserad av att veta hur ÖIS skall hanteras i grafisk form, från text till bild, hänvisar vi till vår grafiska manual. Du hittar den senaste versionen, uppdaterad den 11:e maj 2012.

Nedladdningsbara resurser