ÖIS Veteraner

ÖIS Veteranerna bevarar mycket av ÖIS traditioner

I samband med att ”gamla” ÖIS haft sitt årsmöte, har också ÖIS Veteraner passat på att ha sitt årsmöte, där man summerar vad man åstadkommit under året, beslutar om aktiviteter osv.

Veteranerna brukar samla ihop en stor del av de ÖIS:are som en gång varit aktiva, som friidrottare, fotbollsspelare, bowlare eller brottare – och många namnkunniga, både medaljörer i SM, EM, VM och OS och andra som kanske kämpade väl eller som ledare backade upp alla våra ungdomar.

Bland ”veteranaktiviteter” under ett år kan vara studiebesök hos de olika sektionerna, numera egna föreningarna, en träningskväll eller under tävling, man bjuder på fyra fotbollsmatcher, två på våren och två på hösten, man arrangerar veteranträffar (med partners) med Jungman Janssons fantastiska sillbord på våren och julbord på samma ställe – välbesökta träffar där det är högt i tak, man intervjuar idrottsmän och ledare, anordnar lotterier samt lite underhållning.

Veteranerna har tagit på sig att hålla reda på stora födelsedagar där man skickar ÖIS-designade telegram. Vi ser också till att ÖIS närvarar vid begravningar med ÖIS vackra handsydda fana, när en mångårig ÖIS-medlem gått bort. En fin och uppskattad gest tycker anhöriga. Veteranerna har också försökt hålla reda på hederstecken så rätt person får sitt ex. 50-års tecken eller 25-års tecken – genom att löpande botanisera och följa upp i ÖIS medlemsregister.

För att hedra vår grundare Wilhelm Friberg, anordnar alltid Veteranerna en ceremoni vid vår grundares grav på Örgryte Nya Kyrkogård, där man nedlägger en krans och uttrycker några tacksamma ord för att hedra vår grundare. Efter ceremonin tar sig alla till ÖIS-gården för att inmundiga kaffe med dopp och trivas i god samvaro.

ÖIS Veteranerna har idag runt 200 medlemmar. Medlemsavgiften är bara 150,- och då får man ett medlemskort, alla inbjudningar till aktiviteter, fribiljetter till fyra fotbollsmatcher och en del andra utskick.

För att komma i kontakt med ÖIS Veteranerna, går det att maila vår ”klubbmästare” Thomas Bergstrand på thomas.bergstrand@telia.com eller vår sekreterare Göran Jonasson på inger.goran.jonasson@gmail.com.

ÖIS-Veteranerna inbjuder till vår traditionella kransnedläggning på Wilhelm Fribergs grav, Örgryte Nya Begravningsplats på årsdagen,

Onsdagen den 4 december 2019 kl.11:00.

Välkommen till årets ÖIS Julbord på Gamla Ullevi, 4 december, kl 18:30.

Klicka på bilden ovan för att öppna inbjudan i full storlek.