Ordföranden har ordet – december 2022

Ordföranden har ordet – december 2022

Hej alla ÖIS-vänner!
Ännu ett år går mot sitt slut. Ett 2022 som bl a ur ett corona-perspektiv får beskrivas som mer normalt än 2020 och 2021. Men som ni säkert läser och hör; nya utmaningar väntar…

I år firade Örgryte IS 135 år!
Vi uppmärksammade det på lite olika vis, bl a i sociala medier, på vår traditionsenliga julmiddag, kransnedläggning på Wilhelm Fribergs grav mm. Man kan undra om Wilhelm Friberg kunnat ana vad han skapade när han bildade Sällskapet för 135 år sedan…
Jag tror att han hade varit stolt om han sett vad vi står för idag!
Vi är i många stycken ett välmående och framtidsinriktat Sällskap med fem starka medlemsföreningar som har lite olika förutsättningar men som driver på utvecklingen.
Vi hålls samman av vår sköld och vår gemenskap inom Örgryte IS.

Huvudstyrelsen har i år jobbat med lite olika frågor, men det är två frågor som vi fokuserat extra på, att göra ett omtag och en anpassning av Alliansavtalet som tecknades vid alliansombildningen 2016, samt bildande av en Stiftelse för Örgryte IS.
Det ”nya” alliansavtalet är på plats och kommer presenteras på årsmöte för formellt beslut. Avseende stiftelsen fortsätter projektgruppen sitt arbete för att kunna presentera ett förslag.

Vi vilar på en unik historia och vi har genom åren firat många sportsliga framgångar inom samtliga medlemsföreningar. All respekt för det!
Men det viktigaste vi har är ändå framtiden. Jag känner att efter att ha varit med på medlemsföreningarnas styrelsemöten att det pågår ett väldigt bra och framåtriktat arbete i respektive styrelse som kommer bära frukt. Jag är väldigt tacksam för det!

Jag vill passa på att tacka alla er som helt ideellt jobbar i våra styrelser, såväl i huvudstyrelsen som i medlemsföreningarnas styrelser, alla ledare, aktiva, funktionärer, ni som är anställda på något av våra kanslier, samt alla ni andra som lägger ert engagemang på att stötta och att göra ÖIS lite bättre varje dag. Stort och innerligt TACK!

Jag vill önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Bästa ÖIS- hälsningar
Joacim Nordh
Ordförande Örgryte IS

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply