Ordföranden har ordet – december 2023

Hej alla ÖIS-vänner!

Ännu ett år går mot sitt slut…

För Örgryte IS del har det varit ett år med mycket framgångar inom bla brottning och friidrott. Fotbollen klarade sig kvar i superettan via ett stabilt kval. All heder till inblandade som gjorde det möjligt. Handbollen imponerar med stort tålamod och fint arbete och bygger långsiktigt. Bowlingen, som drabbades hårt av pandemin kämpar på och har en bra verksamhet.

Huvudstyrelsen har i år jobbat med lite olika frågor, bla att göra ett omtag och en anpassning av Alliansavtalet som tecknades vid alliansombildningen 2016 och förankra det hos medlemsföreningarna. Vi har även startat upp en projektgrupp som skall arbeta fram en struktur över hur vi skall dokumentera och bevara vår unika historik, samt en grupp som skall skapa en framtida struktur runt vårt varumärke.

I år firade vi dessutom 136 år!

Vi uppmärksammade det på lite olika vis, på vår traditionsenliga julmiddag som alltid genomförs 4 december, kransnedläggning på Wilhelm Fribergs grav, ÖIS dagen som genomfördes i augusti på ÖIS Gården mm.

Jag tror att Wilhelm Friberg varit stolt om han sett vad vi står för idag!

Jag vet att det i varje medlemsförening pågår ett väldigt bra och framåtriktat arbete och jag känner stort förtroende för de styrelser som leder medlemsföreningarna.

Jag är väldigt tacksam för det!

Vi är i många stycken ett välmående och framtidsinriktat Sällskap med fem starka medlemsföreningar som har lite olika förutsättningar men som driver på utvecklingen.

Vi hålls samman av vår sköld och vår gemenskap inom Örgryte IS.

Jag vill passa på att tacka alla er som helt ideellt jobbar i våra styrelser, såväl i huvudstyrelsen som i medlemsföreningarnas styrelser, alla ledare, aktiva, funktionärer, ni som är anställda på något av våra kanslier, samt alla ni andra som lägger ert engagemang på att stötta och att göra ÖIS lite bättre varje dag. Stort och innerligt TACK!

 

Jag vill önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

 

Bästa ÖIS- hälsningar

 

Joacim Nordh

Ordförande Örgryte IS

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply