Ordföranden har ordet – juni 2024

Hej alla ÖIS:are!

Jag tänkte så här innan sommaren ge er lite information om vad som händer i Örgryte IS huvudstyrelse.

Vi är en välfungerande organisation med en huvudstyrelse och fem medlemsföreningar, ÖIS fotboll, ÖIS friidrott, ÖIS bowling, ÖIS brottning och ÖIS handboll. Den idrottsliga verksamheten bedrivs inom respektive medlemsförening.

Huvudstyrelsen primära uppgift är att hålla ihop Sällskapet med våra medlemsföreningar under Örgryte IS varumärke och sköld. Att säkerställa vår tradition, historia och identitet är en stor och viktig fråga för oss.

Styrelsen i Örgryte IS jobbar med flera prioriterade frågor, bl a;

  • Etablerat en arbetsgrupp över bevarandet av vår historik,
  • Fräscha upp vår hemsida, www.ois.se
  • Etablerat en arbetsgrupp för att skapa en förbättrad struktur avseende vår varumärkesbyggnad,
  • Utvecklad dialog och informationsutbyte mellan medlemsföreningarna,
  • Arbeta med att förbättra möjligheten till ökade intäkter.

ÖIS Dagen 2024.

Lördag 31 augusti mellan klockan 11.00 och 14.00 kommer vi att genomföra vår traditionella ÖIS dag. Vi är på ÖIS Gården och alla medlemsföreningar finns då representerade med aktiviteter av olika slag som man kan prova på.

Kiosken är öppen och det kommer bli en trevlig dag tillsammans i sann ÖIS anda!

Ber er boka in den dagen redan nu!

Läget i våra medlemsföreningar

Det är fullt upp med olika aktiviteter hos varje medlemsförening!

ÖIS Bowling

Från bowlingens sida så slutade säsongen med 2 degraderingar i seriesystemet. Nästa säsong så kommer vårt representationslag att husera i Div 1 och vårt farmarlag i Div 3. Surt sa räven men det är bara att knyta näven och bita ihop när säsongen drar igång i september. På pluskontot avslutade vi säsongen med individuella SM där vi i finalen i dom olika åldersklasserna hade 5 spelare representerade.. Ett guld blev det och det var Christel Carlsson som tog Guld i sin klass!

ÖIS Brottning

Linn Sjöström har blivit uttagen att som domare döma OS i brottning i Paris. En riktigt fin merit och vi önskar Linn stort lycka till!! Brottningen har en fin och växande verksamhet och har gjort flera fina prestationer med fina framgångar som följd.

ÖIS Fotboll

Fotbollen har haft en tuff start på säsongen men har i skrivande stund en nästan helt skadefri trupp. Det finns en stor beslutsamhet att fortsatt jobba stenhårt för att förbättra resultatet och klättra i tabellen.

Damfotbollen tar kontinuerligt viktiga steg framåt och har på relativt kort tid etablerat en väldigt bra och framgångsrik verksamhet. All heder till alla inblandade.

ÖIS Friidrott

Hos Friidrotten är det full fart! Vi har precis genomfört Blodomloppet i Slottsskogen med nästan 9000 löpare, samtidigt som detta är också Friidrotts-EM i Rom avslutat. I Rom hade vi 7 ÖIS-are med, vilket är mycket glädjande, vi fick hem Carl Bengtström med ett brons och ett nytt svenskt rekord på 400m häck.

Nu ser vi fram emot resten av sommaren, där den stora höjdpunkten blir OS i Paris, där har vi Carl Bengtström från ÖIS med på 400m häck, men innan Paris kommer Världsungdomsspelen på Slottsskogsvallen att genomföras 5-7/7. Vill man ta del av en fantastisk friidrottsfest är alla välkomna till ”Vallen”. Friidrotten önskar alla en skön sommar!

ÖIS Handboll

Handbollen är vår senaste medlemsförening och har jobbat hårt för att etablera verksamheten. Man har lyckats väldigt bra. Handbollen har uppehåll nu men kör igång med ny säsong i augusti med vårt dam- och herrlag. Det som väntar nu är årsmöte i vecka 25.

Jag vill passa på att tacka styrelsen i Örgryte IS för all den tid som läggs på Sällskapet och för konstruktiva och framåtriktade diskussioner. Tack!

Jag vill även passa på att tacka alla er som på något sätt bidrar till att varje dag göra Örgryte IS lite bättre. Ert arbete är ovärderligt! Tack!

 

Önskar er alla en riktigt härlig sommar!!

 

De bästa ÖIS hälsningar

Styrelsen i Örgryte IS

Genom
Joacim Nordh
Ordförande